Vernieuwde Merlin melkrobot

Fullwood Merlin melkrobot

 

Onlangs heeft de Fullwood M2erlin melkrobot een facelift gekregen en daarmee is een vernieuwde versie van het Merlin automatisch melksysteem gelanceerd. Met deze vernieuwde melkbox verhoogt de nieuwe Merlin opnieuw de standaard voor efficiënte, veilige en hygiënische melkproductie.

De vernieuwde M2erlin behoudt Fullwood’s unieke geïntegreerde koeseparatie, waarbij koeien via de rechtdoor- of zijpoorten de melkbox kunnen in- of uitlopen. Waar de Merlin voorheen een enkele deur gebruikte voor rechte inloop, gebruikt het nieuwe model een Texas hek. Dit zorgt niet alleen voor een snellere inloop van de koeien, maar bespaart ook kostbare ruimte door de beperktere afmeting in geopende toestand.

Dankzij de kleinere inbouwmaten van deze vernieuwde melkrobot kan plaats bespaard worden. De afmetingen van de binnenzijde van de melkbox zijn gelijk gebleven aan die van zijn voorganger. Hierdoor is de melkrobot geschikt voor alle rassen en maten melkvee. De totale buitenafmeting van het vernieuwde model is echter 18,5 cm korter dan zijn voorganger. “Dit maakt de nieuwe M2erlin nog makkelijker te installeren in beperkte ruimtes, dit is ideaal voor zowel nieuwe als bestaande stallen,” aldus John Baines, technisch directeur van Fullwood. “De nieuwe box beschikt ook over vernieuwde kabinet deuren die zijwaarts opendraaien in plaats van naar boven. Dit verbetert de toegang voor service- en onderhoudswerkzaamheden. ”

De volledig elektrische, stille melkarm van het bestaande M2erlin model is ongewijzigd gebleven, hoewel het nu wordt aangevuld met een verbeterde jetterplaat.  Doordat deze nu aan een veerplaat gemonteerd is, kan een betere afdichting tussen de bekers en de spoelcups bereikt worden en is het reinigingseffect groter.

De Fullwood M2erlin melkrobot is beschikbaar in 2 modellen; “extended” (basismodel) en “expert” (uitgebreide versie).  Beiden zijn leverbaar met verschillende opties zodat er altijd een Fullwood Merlin melkrobot is die volledig aansluit bij de behoefte van u én uw veestapel. Uitgebreide informatie over de mogelijke opties vindt u op de website van Fullwood.

Elke Fullwood M2erlin wordt standaard geleverd met een groot touchscreen. Door dit scherm, HMI genaamd (Herd Management Interface), heeft u bij de robot direct toegang tot diverse  gegevens over de koe. Informatie over onder andere melkstroom, melkgift en tochtigheid kan eenvoudig op het scherm bekeken worden, zonder dat u hiervoor terug moet naar uw computer in het kantoor. Eventuele managementbeslissingen kunnen al genomen worden terwijl de koe gemolken wordt.

De vernieuwde versie van de Merlin gaat een stap verder en bouwt voort op Fullwood’s reputatie als een toonaangevende deskundige op het gebied van geautomatiseerde melksystemen. Door kleine, maar significante veranderingen aan te brengen aan de M2erlin melkbox, is Fullwoods unieke automatisch melksysteem is gemaakt tot een nog betere machine.

27 sep 2017