nieuw type Kuhn trommelmaaier

 

Als fabrikant met de meeste ervaring op het gebied van trommelmaaiers heeft KUHN Geldrop de ontwikkeling ingezet van de nieuwe KUHN PZ 2721F en PZ 3021F trommelmaaiers. Het moest een breed inzetbare maaier worden met een optimaal maaibeeld en grote(re) betrouwbaarheid. Met het fine-tunen van de bestaande techniek heeft KUHN een maaier ontwikkeld die perfect presteert in wisselende bodem- en gewasomstandigheden.

Het perfecte maaibeeld wordt bereikt door de lay-out van de maaier die bestaat uit de vrij-draaiende steunschotel i.c.m. de trommel-design met vlakke kanten. Vlakke kanten met slaglijsten aan de trommels zorgen voor een snelle en gelijkmatige flow van het gemaaide gras zonder risico op wikkelen. De typische PZ-trommelconfiguratie met 2 grote buiten-trommels en 2 kleine binnen-trommels zorgen i.c.m. de standaard gemonteerde zwadschijven voor een smal zwad. Dé perfecte frontmaaier voor stalvoeren en triple combinaties.

Ontwikkeld bij KUHN, gemaakt bij KUHN staat voor de filosofie van deze nieuwe KUHN PZ serie trommelmaaiers.

De gesloten aandrijving geeft de maximale stabiliteit en sterkte aan het hoofdframe. De geassembleerde maai-units zijn van gietijzer gemaakt en de interne aandrijving met spiraalvormig geslepen tandwielen. Het speciale profiel van de tandwielen geven een betrouwbare aandrijving die opmerkelijk stil is.

Met de ontwikkeling van de nieuwe PZ maaiers is rekening gehouden met de inzetbaarheid van de maaiers met tractoren in de hogere vermogensklasse. De PZ maaiers hebben een zwaardere aandrijving gekregen (40 mm lagers en assen) met V-snaren die zorgen voor een gelijkmatige start van de aandrijving en overbrenging van het benodigde vermogen (30% meer vermogen). In het nieuwe design van de PZ trommelmaaiers zijn ook de FlexProtect kappen van de maaier meegenomen met solide transporthandel.  De nieuwe PZ maaiers zijn nu ook in design gelijk met de GMD schijvenmaaiers van KUHN.

KUHN houdt de DNA van de trommelmaaiers in stand met het gebruik van snelwisselsysteem op de messen, traploze verstelling van de maaihoogte van 25 tot 70 mm, standaard zwadschijven en leverbaar met vast- en pendelbok.

Neem voor meer informatie over deze maaiers geheel vrijblijvend contact met ons op!

16 sep 2019