Silent Herdsman koe observatie

Silent Herdsman

Gezondheidsattenties: voorkomen is beter dan genezen

Gezondheidsattenties zijn ontwikkeld om afwijkend gedrag vroegtijdig te kunnen identificeren, voordat dit waargenomen wordt door een melkveehouder, medewerker of dierenarts. Afimilk Silents Herdsman is een systeem wat dit gedrag detecteert en dit doorgeeft door middel van een attentie. Dit kan via elke smartphone, laptop of pc.

Dag en nacht controleert de software het eten en herkauwen via een sensor welke zich aan de halsband bevindt. De sensor identificeert tevens tochtigheid. Grafieken geven de gemiddelde tijd aan waarin de koe vreet en herkauwt. U ontvangt een attentie als het vreetgedrag of het herkauwgedrag afneemt bij een individueel dier. Gebruikers kunnen de gevoeligheidsinstellingen voor de gezondheid zelf eenvoudig aanpassen via het Silent Herdsman Systeem.

De software heeft bewezen dat het de veehouders op een accurate en betrouwbare manier waarschuwt voor ziektes, het vroegtijdig begin van oa. pensverzuring, slepende melkziekte, mastitis en kreupelheid.

Wilt u meer informatie over dit systeem, download dan via onderstaande link de folder of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

download hier de folder

26 mrt 2018