Uierverzorging: onderschat het niet!

overzicht uierverzorging web

 

Uiergezondheid en Mastitis preventie

Uierontstekingen worden veroorzaakt door verschillende pathogenen. De belangrijkste zijn Staphylococcus aureus, Streptococus agalatiae en Escherichia coli (E-coli). Mastitis heeft een zeer ongunstige uitwerking op zowel de melkproductie als de melkkwaliteit, medicatiekosten en het vroegtijdig afvoeren van vee. De kosten per mastitis geval kunnen per jaar behoorlijk oplopen.

Ontwikkelingen en innovaties mbt programma’s en producten ter preventie van mastitis en het verbeteren van de uiergezondheid krijgen daarom veel aandacht. Daarbij is het heel duidelijk dat de behoeften van de koe hierin centraal moeten staan. Een gezonde koe betekent nu eenmaal een betere melkgift, een betere melkkwaliteit, en een beter bedrijfsresultaat!
Het voornaamste doel van een moderne veehouder is het optimaliseren van de relatie tussen diergezondheid, maximale productiecapaciteit en voedselveiligheid. Veehouders worden tegenwoordig worden vaak geconfronteerd met toenemende regelgevingen en beperkingen met betrekking tot voedselveiligheid en dierwelzijn welke vaak gepaard gaan met toenemende kosten, in het bijzonder op het gebied van diervoeding en medicatie.

Wij bieden u hoogwaardige hygiëne oplossingen die op een effectieve, efficiënte en economische manier bijdragen aan diergezondheid, dierwelzijn en voedselveiligheid. U kunt hierbij denken aan producten zoals Veloucid D, IO Shield D, Oxy Foam D, P3 Cide Plus, Delco Spray en Film Utile D. Echter is ons aanbod nog vele malen groter, zodat er voor ieder geval een specifieke oplossing gevonden kan worden.

Wilt u meer advies of informatie over de producten of oplossingen die wij u kunnen bieden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

29 jun 2017