2x Fullwood M2erlin voor fam. Prins

 

Familie Prins uit Kampen heeft er voor gekozen om de melkput in te ruilen voor een automatisch melksysteem. Daarbij is de keuze gevallen op 2 nieuwe Fullwood M2erlin melkrobots. Deze melkrobots worden geplaatst in de huidige stal, waarvoor de stal onlangs is aangepast.

Deze melkrobots zijn zeer compleet uitgerust, met onder andere Crystalab. Crystalab is een stuk gereedschap dat helpt bij het dagelijks veemanagement. Het grootste voordeel hiervan is dat u per melkmaal veel eerder geattendeerd wordt op afwijkingen per koe, dan bij een vier- of zeswekelijkse melkcontrole. U krijgt op deze manier direct inzicht in de dagelijkse gezondheid van de dieren, de gevolgen van wijzigingen in rantsoen, etc. Hierdoor kunt u tevens veel eerder inspelen op afwijkingen, ziektes voorkomen en hiermee schade door productieverlaging en veeartskosten beperken. Kortom een mooie tool die eigenlijk op elk bedrijf aanwezig zou moeten zijn.

Vandaag mochten wij deze nieuwe Merlins opstarten en wij willen familie Prins van harte feliciteren met deze aanwinst voor hun bedrijf!

 

6 nov 2018