Melktechniek

Vanaf het begin van de mechanisatie zijn wij actief in de melkwinningstechniek. Door de verschillende decennia heen hebben we veel ontwikkelingen mee mogen maken, en nog altijd blijven ontwikkelingen doorgaan.
Melktechniek is altijd in beweging!

Melktechniek, onze specialiteit!

Sinds de mechanisatie in de landbouw op gang kwam in de jaren 50/60, zijn wij reeds actief in de melktechniek. Ruth van der Weerd jr. begon destijds met de verkoop van melkmachines. Deze melkmachines waren uitgerust met een Lister motor, en ketels en pulsators van het Deense merk Benzona. Het melken met een melkmachine breidde zich steeds verder uit, vooral met het maken van melkweidewagens. Naar mate de mechanisatie groeide konden er dealerschappen verworven waarbij we dealer zijn geworden van Fullwood melkmachines. Dit merk wordt tot op de dag van vandaag nog steeds actief en met enthousiasme door ons gevoerd.

Fullwood – melktechniek met ervaring

Fullwood werd opgericht in Groot-Brittannië in 1785 en is al meer dan 200 jaar bezig met innovatie in de melkvee-industrie. De eerste melkmachine werd gelanceerd in 1948 en de productie van koeloplossingen startte in Zedelgem in België in 1964. Vanaf het begin heeft Fullwood zich erop toegelegd om de grote expertise en ervaring in te zetten voor positieve veranderingen binnen de melkveehouderij. Decennia later kunnen we spreken van een enorme schat aan kennis en ervaring op het gebied van melktechniek. Innoveren is altijd een sleutelwoord geweest. De overname door JOZ in 2022 was een mooie samenvoeging van 2 innoverende partijen, klaar voor de toekomst!

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.
“Ervaring met melken van generatie op generatie”
Kennismaken

Bent u op zoek naar een veelzijdige mechanisatiepartner op het gebied van landbouw, tractoren, melktechniek en tuin & park? We gaan graag in gesprek wat wij voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op via ons telefoonnummer of e-mailadres. Of kom bij ons langs in de winkel.

Direct contact
Reigerweg 18
8263 BB Kampen
copyright © 2024 R. van der Weerd Landbouwmachines
Privacyverklaring | Metaalunie voorwaarden